5 milyonu aşan telefon faturaları memurların cebinden çıkacak

Haber Giriş : 30 Mayıs 2003 22:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 milyonu aşan telefon faturaları memurların cebinden çıkacak

Kamu'daki kemer sıkma politikası 'sert' önlemlerle başladı. Başbakanlığa bağlı bazı birimlerde 5 milyonu aşan telefon konuşmaları memurların maaşlarından kesilmeye başlandı. Bu yüzden kamudaki binlerce telefon şifrelenip, o masada çalışan memurlara zimmetlenirken, şifreler yine sadece o masada görev yapan memurlara verildi. Ancak tasarruf sadece telefonların şifrelenip, o masada oturan mumurlara zimmetlenmesiyle kalmadı. Telefon faturaları için 5 milyon lira sınırlaması getirildi. Yaklaşık 20 gündür yapılan uygulama çerçevesinde 5 milyonu aşan konuşmaların ücretleri memurların maaşlarından direkt kesilecek.

Kamu'daki kemer sıkma politikası 'sert' önlemlerle başladı. Başbakanlığa bağlı bazı birimlerde 5 milyonu aşan telefon konuşmaları memurların maaşlarından kesilmeye başlandı. Bu yüzden kamudaki binlerce telefon şifrelenip, o masada çalışan memurlara zimmetlenirken, şifreler yine sadece o masada görev yapan memurlara verildi.

58. Hükümet'in, iktidara gelir gelmez başta milletvekili milletvekili lojmanları ve ardından diğer lojmanları satma girişimiyle devam eden, kamudaki araçların azaltılması, personelin verimli hale getirilmesiyle süreceği belirtilen çalışmalara bir yeni daha eklendi. Başbakanlık merkez ve bağlı birimlerde telefon konuşmalarına sınır getirildi. Milyarları aşan telefon faturalarına çözüm ise 'şifreleme' yöntemiyle azaltılmaya çalışılıyor. Geçen ayın başında başlatıldığı öğrenilen şifreleme yöntemi ile faturalarda yüzde 50'leri aşan azalma olduğu da gözlendi.

Ancak tasarruf sadece telefonların şifrelenip, o masada oturan mumurlara zimmetlenmesiyle kalmadı. Telefon faturaları için 5 milyon lira sınırlaması getirildi. Yaklaşık 20 gündür yapılan uygulama çerçevesinde 5 milyonu aşan konuşmaların ücretleri memurların maaşlarından direkt kesilecek.

Ancak, bütün Bakanlıklar ve bürokrasi kademesinde yaygın hale getirilecek olan 'tasarruf' sistemi Başbakanlığın Dışilişkiler bölümlerini sıkıntıya soktu. Özellikle dış temsilcilikler ve büyükelçiliklerle yapılan görüşme trafiğinde bir telefon görüşmesi 5 milyonu aşıyor. Bunun için de bazı birimlerde 'müsamahalı tasarruf' yapılaileceği ve özellikle böyle birimlere ayrıcalık tanınacağı belirtiliyor.

GİZLİLİĞİ OLMAYAN YAZILAR İNTERNET ORTAMINDA GİDİP GELECEK
Öte yandan, hükümetin sadece telefon değil, bürokrasinin azıltılması ve bu çerçevede yapılan masrafların da en asgariy seviyeye indirmeyi hedefliyor. Alınan bigilere göre, gizli olmayan yazıların internet ortamında ilgili bilimlere ulaştırılması ve yine aynı yolla bütün birimleri dolaştırılması uygulamasına da geçiliyor. Bu yönde bazı Başbakanlık birimlerinde bu çalışma uzun süredir yapılıyordu. Bunun yaygınlaştırılmasıyla artık dosyalar ve gizliliği olmayan resmi yazılar bir şoför ve bir 'ulak'tan oluşan en az iki kişilik ekiplerle bir bakanlıktan diğer bir bakanlığa gönderilmesi dönemi de bitecek. Ayrıca ilgili birimlerin birbirine en yakın mekanlarda çalışması sağlanacak. Paralel telefonlarla kalabalık olan telefon faturaları en aza indirilirken, gizliliği olmayan yazılar da 'sanal' ortamda gidip gelecek. Böylece hem eleman hem benzin hem de vakit açısından tasarruf sağlanacak.

KAMUDA ELEKRONİK İMZA DÖNEMİNE DOĞRU
Yine bu çereçvede elektronik imza döneminin de kamuda başlatılması planlanıyor. Bu çerçevede sanal ortamda evraklar imzalanacak ve ilgili birimlere ulaştırıldıktan sonra işleme konulacak ya da disketlerde toplanacak. Böylece kamudaki dosya yükü de sanal ortama bilgisayar disketleriyle azaltılarak arşivlemede yeni bir dönem de açılmış olacak.

Habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber